”Anteckningar från Benidorm” – artist book

Allt började  för några år sedan. Jag hittade bleka gamla fotografier av min pappa. Fotografier tagna för länge sedan på den spanska solkusten.  Kanske i Benidorm, denna glittrande stad av skyskrapor vid medelhavet. Den stad där Sylvia Plath och Ted Hughes spenderade sin bröllopsresa 1956.  

Bland fotografierna hittar jag också bilder på mig själv, och med bilderna av mig själv som liten förstår jag också min egen dödlighet. Att allt är en tidslinje med en början och ett slut, och på den linjen ska vi försöka uppfylla det livet förväntar av oss. 

Jag bestämde mig att åka till Benidorm för att återfinna. Jag var på väg till Benidorm.  Sen drabbas jag, och plötsligt jag kom mig ingenstans.  Jag blev kvar i soffan och det som började där blev till slut  “Anteckningar från Benidorm”.  En personlig berättelse från soffhörnet  om mig själv, om drömmar, att  glömma, att minnas, min pappa, Sylvia Plath, Benidorm och att förlora.

error: Content is protected !!